Tehnički podaci
 
Uvod

    Prsluk za spasavanje AUTOMATIC LOPAR plod je dugogodišnjih istraživanja i odgovor na potražnju tržišta koje želi dobiti vrhunski proizvod, kod kojeg ne bi trebalo razmišljati o bezbednosti i pouzdanosti funkcionisanja u najekstremnijim uslovima, a da im ipak za to ne treba onoliko novca koliko danas koštaju najbolji prsluci za spasavanje. Prsluk za spasavanje AUTOMATIC LOPAR verovatno je jedini prsluk za spasavanje u svetu koji ispunjava ta dva složena uslova istovremeno: vrhunski proizvod od najboljih materijala i s luksuznom opremom po zaista povoljnoj ceni koja je karakteristična za kvalitet ekonomske klase.

    Prsluk za spasavanje AUTOMATIC LOPAR jedini je u svom cenovnom razredu sa dve odvojene komore. Opremljen je i sa dva vrhunska automata LOPAR koji se aktiviraju u potapanju sa slanom ili slatkom vodom.
Detalji prsluka   d1. Opremljen je i sa dva vrhunska automata LOPAR koji se, u toku samo pet sekundi, aktiviraju pri potapanju u slanu ili slatku vodu (ako ga već pre nismo aktivirali ručno, ili ga naduvali). Struktura vratnog izreza prsluka omogućava udobno nošenje i sprečava dotok vode u usta.

d2. Refleksne trake 3M povećavaju vidljivost u lošim vremenskim prilikama.

d3. Signalno svetlo ( WAB - MX8 - najnoviji model preduzeća "Electric Fuel") svetli najmanje osam časova dajući belo svetlo s vidljivošću čak i sa više hemisfere. Ekološki je prihvatljivo.

d4. Ne pušta vazduh i ostaće naduven nakon više časova. To mu osiguravaju termički vareni i dodatno ojačani šavovi, pored toga svaki je prsluk testiran pomoću tzv." proof" testa*. Upotrebljeni su najbolji materijali.Osnovni materijal ne gori, otporan je na plesan i vlagu, prilikom izlaganja svetlosti boja neće izbledeti. I svi su ostali upotrebljeni materijali veoma sigurni i izdržljivi.
 
Automat za naduvavanje
Automat za naduvavanje prsluka za spasavanje
Signalno svetlo
Signalno svetlo svetli najmanje osam časova dajući belo svetlo
Ojacani savovi
Automatik Lopar
* Proof testovi naduvaće prsluk za spasavanje za 50% više nego što je normalan pritisak u komorama. Time ćemo obezbediti100% nepropusnost komora.
Termički zavareni i dodatno ojačani šavovi sprečavaju puštanje vazduha
d5. Univerzalna veličina za odrasle i decu (sprečava traženje u trenutku panike). Zatezna traka, naime, omogućuje tesno nameštanje prsluka za spasavanje, što sprečava njegovo spadanje.Oblači se vrlo jednostavno, čak i kada ga osoba oblači prvi put,odnosno ako pre toga nije pročitala uputstvo za upotrebu ( koja je inače napisana na više jezika).
Zvizdaljka
d7. Odlikuje ga jaka struktura koja onemogućuje da se pri spasavanju iz vode pocepa. Vrpca LIFT s nosivošću 2600 N osigurava uspešno spasavanje iz vode pomoću helikoptera.
Crevo za oralno naduvavanje
d6. Zviždaljke EN 394 sačuvaće i u dodiru s vodom svoju osnovnu funkciju.
Zviždaljka EN 394
Crevo za oralno naduvavanje

Gore
         Tehnički podaci

Tehničke karakteristike:

Posebne karakteristike

Dve odvojene komore

Potisak

150N

Sastav naduvavanja

Dva automata LOPAR sa dve 16 g CO2 bočice, automatsko naduvavanje u potapanju sa slanom ili slatkom vodom, moguće je ručno aktivisanje povlačenjem trake i naduvavanjem ustima.

Veličina pakovanja

190x150x70mm.

Tkanina

Poliesterska tkanina prevučena s poliuretanom, 228 dtex, 240g/m2 ( odgovara EN 393, EN 394, EN 395, EN 396, EN 399).

Težina

970 grama.

Oprema (uključena u cenu)

Zviždaljka, signalno svetlo Wab-MX8, traka za spasavanje iz vode LIFT, refleksne trake 3M, zatezni kaiš za pričvršćivanje prsluka za spasavanje.

NaslovnaCopyright 2002, Webmaster: zorangr@EUnet.yu.
All Rights Reserved.