Pocetna stranica  
  

6. MEĐUNARODNI SAJAM „B I Z N I S B A Z A“ I IZLOŽBA „INOVACIJE&EKOLOGIJA U FUNKCIJI BIZNISA“

Sajam koji podstiče razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva svih privrednih delatnosti kao i razvoj opšte preduzetničke kulture u Srbiji je 6. Međunarodni sajam preduzetništva „BIZNIS BAZA“ koji se održava na Beogradskom sajmu od 28.11.-01.12.2007. godine.

U okviru niza robnih grupa koje čine ovu manifestaciju vrlo kompleksnom, sveobuhvatnom i značajnom za razvoj vrlo različitih privrednih delatnosti u cilju ponude malih i srednjih preduzeća i preduzetništva treba posebno istaći tržišno orjentisane inovacione proizvode kao i ulaganje tzv. investicionog kapitala, domaćeg ili stranog, za projekate u cilju razvoja novih inovativnih, profitabilnih i izvozno orjentisanih proizvoda . Dakle, u okviru ove manifestacije posebno se ističe robna grupa „Nauka u funkciji biznisa” odnosno izložba koja promoviše inovacije i pronalaske „Inovacije&ekologija u funkciji biznisa”, značajnog ekonomskog i humanog insrumenta, koji je većinu bogatih zemalja doveo na izuzetno visok nivo razvijenosti. Poznato je da je prodaja pameti i inventivnog stvaralašta, implementiranog u novi proizvod, najisplativija i najprofitabilnija investicija koja donosi dobru zaradu, visoku zaposlenost i dobar kvalitet života.

Zbog toga su partneri BIZNIS BAZI pored Beogradskog sajma i Republička Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva sa svojom mrežom regionalnih agencija i centara iz Srbije sa značajnim učešćem resornih ministarstava, Privredne komore Srbije sa svojim regionalnim centrima, Privredne komore Beograda, Skupštine grada Beograda sekretarijata za privredu, Centra za održivi razvoj, Preduzetnički konsalting za MSP „Budi svoj čovek“ kao i razna udruženja, organizacije, instituti i fakulteti, preduzetničke firme, pojedinci i dr.

U okviru ovogodišnje manifestacije Savez pronalazača i autora tehničkih unapređenja Beograda dobio je organizaciju Međunarodne Konferencije inovacija „Inovacije&Zdrava i sigurna čovekova okolina“ u suorganizaciji IFIA (međunarodna organizacija pronalazačkih organizacija koja okuplja relevantne saveze pronalazača iz 84 zemlje sveta), WIPO-a i dr. organizacija koja se održava u vreme „BIZNIS BAZE“ i koji putem svoje mreže obezbeđuje prisustvo većeg broja zemalja odnosno pronalazaka i inovacija na ovim manifestacijama. Pored pronalazača i pronalzaka, novih proizvoda i ideja iz više zemalja očekuje se i prisustvo stranih investitora i kupaca nou-hau, licenci i sl. Izlaganja na Konferenciji, naših i stranih, novih tehnoloških rešenja, pronalazaka i tehničkih rešenja koji očekuju investicini kapital, nova ulaganja ili prodaju licenci, frešizinga i sl. biće izlagani na ovoj konferenciji u obliku stručnih radova, prezentovani u pisanoj i elektronskoj formi, koji će, pak, biti upućeni kroz mrežu IFIA u više od 84 zemlje sveta. Održavanjem ova dva projekta, koherentnih po svojoj suštini, vrlo su značajna za našu ekonomiju i razvoj strateških ciljeva privrede, međutim, koji zahtevaju koordinaciju akcija i objedinjavanje zajedničkog nastupa svih učesnika kako na Sajamskoj manifestaciji tako i Međunarodnoj Konferenciji inovacija kako bi se naši inovatori i organizacije što bolje predstavili ne samo na stručnom, kreativnom i marketinškom polju nego i u ulozi tradicionalno dobrih domaćina.

Polazeći od činjenice da projekat podrazumeva angažovanje više značajnih i važnih organa i organizaija ove zemlje počev od strukovnih saveza pronalazača do resornih ministarstava i privrednih komora, agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva sa mrežom svjih regionalnih centara kao i Zavoda za intelektualnu svojinu i dr. slobodni smo da predložimo okvirni i mogući scenario u vezi održavanja ovih manifestacija kako bi se što bolje iskordinirale akcije i objedinile neke zajedničke aktivnosti posebno u smislu završnih stavova kako na Izložbi tako i na Konferenciji.


 
Prijava za izlozbu

Copyright 2007, inventbg.org.yu
All Rights Reserved.

     Međunarodna konferencija
     29-30. Nov. 2007.      O Savezu
      Program rada
      Izvod iz zakona o patentima
      Izložbe i nagrade
      Informacije sa izložbe
      Baza pronalazaka
      Usluge Saveza